//Engku Adlina
Owner

Haiyo :3



Diary Stuff About Links
Assalamualaikum. Nama diberi Engku Adlina . Kekurangan Pengalaman , baru berumur 14 tahun . Do follow and comment :)


Followers !

Makasih Awak :D


Hentian R&R !

Jangan segan-ii ^_^


Facebook !

Add Me

CLICK HERE!

Credits

Tqvm!





Tips Blog: Nak Follower Berpuluh Ribu !!



Hello hello . Baca tak entri lepas?? Kalau belum, tisya rasa tak perlulah kasi linknya eh .. Pergi je kat blog archive & klik entri mana korang rasa syok . Tisya baru balik sekolah ni . Tak tukar baju lagi . Ada kat office abah, ni pun pakai ipad aje . Laptop ada kat rumah . So, paham-paham la kan .. No photos available in this entry . Hahaha . >.<

Straight to the topic . Korang nak follower berpuluh ribu kann ? Of coz . Jom dengar  ceramah free daripada cik tisya ni ok . Caranya .... :

1. Korang nak orang follow korang , mesti follow diorang dulu . Kalau korang malu nak komen / tinggal jejak , korang follow aje . Kalau owner rajin dia akan follow korang balik .

2. Blogwalking . 
Macam mana blogwalking ni tisya ? Senang aje . Kalau korang nak blogwalking sengsorang pun bleh . Tapi mungkin orang tak layan sangat kott .. Tisya cadangkan join segmen blogwalking orang lain k . Nak lebih berkesan , cari yang famous-famous sikit paham ? Hehe .
 
3. Rajinkan diri update blog . 
Haa , yang ni antara cara dalam kategori wajib la . Kalau korang asyik blogwalking aje , tapi blog last update tahun lepas .. Cane tu ? Tak sonok la .. 
Cuma pesan tisya , cubalah buat entri yang lebih bermanafaat kepada pembaca . Bukan tak boleh citer pasal korang jalan-jalan ke ape . Kurangkan ok . Tisya RASA lah ramai pembaca lebih berminat nak baca tutorial , tips ke , berita menarik ke .. ;)

4. Ringankan sikit blog .
Ringankan blog ? Nak buat ape , bukan orang nak angkat pun blog tu . Haha , ye .. Maksud tisya bukan camtu . Ringankan blog maksudnya korang remove widget segala gadget yang bercambah-cambah kat blog korang tu . Pada pendapat tisya lah eh .. Korang perlu remove jam , katon yang ada tulis welcome to my blog tu .. Bukan ape , kalau blog korang terlalu banyak gadget memanglah seronok tengok comel-comel . Tapi lambat nak loading ! Nak ke orang malas nak tunggu , terus tutup . 

Ok tu je..