//Engku Adlina
Owner

Haiyo :3



Diary Stuff About Links
Assalamualaikum. Nama diberi Engku Adlina . Kekurangan Pengalaman , baru berumur 14 tahun . Do follow and comment :)


Followers !

Makasih Awak :D


Hentian R&R !

Jangan segan-ii ^_^


Facebook !

Add Me

CLICK HERE!

Credits

Tqvm!





Ucapan Sebelum Berjihad



Bismillahirrahmanirrahim..
Okie , Assalamulaikum! Hai anda anda , kamu kamu , akak akak , ladies n gentlemen boys n girls .

Tengok tajuk , dahsyat giler enn ? Lol . Saje je tuu over . Apa yg ceq maksudkan drpd tajuk tu ialah , tak lama lg iaitu hari sabtu ni , ceq nk pi balik asrama dah . Btoi laa , nak pi berjihad . Bukanka belajaq tu berjihad ? Kan kan ?

Sementara takdak apa-ii kerja ni , naklah jugak amik kesempatan tuk bg ucapan .. Hehe . Rasa macam tdak sapa pun nak baca blog ni . Tapi tkpalah, nak luahkan jugak isi hati yg terlebih lebih ni . 

Dengar kata , tak lama lagi Malaysia berkemungkinan akan mengalami musim sejuk .. Suhu akan turun sampai ke 17-18 drjah C. =o serious ka ? Wallahualam . Allah knows the best .. Tapi kalau betul alhamdulillah la , boleh jugak merasa mcm dok kat oversea walaupun oversea lagi sejuk la kan ..Plus , kurang sikit orang nak pakai baju tak cukup kain . Tktaw la kalau depa mampu lagi nak pakai nipis nipis , . Kalau ada jugak depa bleyh nyanyi lagu frozen yg part "the cold never bother me anyway" la .. Ya , saya taw tak lawak . Maap v.v

Hurm , alih ke topik skolah balik . Kalaula btul-ii tjadi musim sejuk tu sah la ramai tk sanggup mandi pukui 5 pagi . Sahla pi sembahyang Subuh berderet tak mandi lagi . Sah la , dewan makan sikit orang pagi-ii . Pasaipa? Sebab orang pakat mandi lepas Subuh . Kuekkuek! Harap ceq tak jd penyegan dengan ketibaan musim sejuk ni . Sepatutnya , musim sejuk ni diambil kesempetan untuk melakukan ibadat dengan lebih nyaman , selesa dan tenang . Buleh juga mengurangkan bil elektrik . Kalo tidak ekon dok terpasang memanjang la ,, kat umah-ii yg besaq tu . Maklumlah , org sekarang dh tk macam dulu . Sikit-ii panas , termasuklah diriku sendiri . Haha !

Semua yang terjadi ada hikmahnya . Allah tkkan bagi sesuatu perkara tu untuk keburukan kita . Semuanya kebaikan . Sama ada kita nak guna untuk benda elok / benda tk elok ja .

Last , nak pesan . Sempena tahun baru ni , lets be a better muslim . Kalau qasa tk mampu , cukup stakat kekalkan apa yg dh baik dlm diri kita . Elakkan yg buruk . InsyaAllah ... Doakan kejayaan ceq sepanjang tahun 2015 ni nahh . Shukran . Sehingga bertemu lg . =3